Barcelona slår Getafe för att ryta tillbaka till LaLiga-titelloppet

Comments · 47 Views

Barcelona slår Getafe för att ryta tillbaka till LaLiga-titelloppet

Barcelona tröja besegrade Getafe med 4-0 för att ta sig upp till andraplatsen i LaLiga eftersom Raphinhas tidiga slag fick bollen i rullning på en bra dag för Xavi Hernandez lag, som flyttar till inom fem poäng från Real Madrid i toppen av tabellen. Jag förväntar mig inte att Getafe kommer att ge mycket av ett motstånd mot katalanerna på Estadi Olimpic Lluis Companys, och det var precis vad som hände när den brasilianske yttern gav hemmalaget ledningen efter 20 minuter.
En direkt boll över toppen från Billiga Fotbollströjor Barcelonas högerback skickade Raphinha igenom på mål efter en vältajmad löpning, och från kanten av straffområdet sköt han lågt in i målvaktens högra hörn för att ge sin sida ledningen medan hans fina form fortsätter. . Barcelona dominerade sedan halvleken och samlade på sig många chanser att utöka sin ledning samtidigt som de knappt tillät Getafe någonting. Trots det kunde de inte lägga spelet bortom Madrid-regionen, och de gick in i halvtid med en 1-0-ledning.
Men den andra halvleken skulle inte vara en liknande historia och det tog bara åtta minuter för dem att dra nytta av sitt överväldigande spel när Joao Felix fördubblade fördelen efter en snabb kontring som fick Fotbollströjor med tryck Barcelona åka på planen på några sekunder. Den sista bollen satte Andreas Christensen, mittbacken, igenom på mål och han placerade klokt bollen över målytan för att den 24-årige Felix skulle slå hem från olöst håll och göra 2-0. blev ännu sötare när de Jong gjorde trean på timmen. Mercurialen Raphinha fick en assist att gå med sitt mål när han sprang på en genomgående boll. Men brasilianaren insåg smart att chansen var borta för honom när målvakten rusade ut, och passade lugnt bollen till holländaren så att han kunde sätta in ett tomt mål för att försegla vinsten.
Lopez avrundade sedan matchen genom att volleya hem efter att Getafe-målvakten gjort en dålig räddning från en låg insats i matchens döende glöd, vilket gjorde det till en 4-0-vinst och ett meddelande till alla runt Barcelona att de är här för att stanna kvar. Real Madrid tröja 2024 leder fortfarande vägen i LaLiga trots segern för Barcelona, eftersom de har ett övertag på fem poäng (62 till 57) över sina rivaler. Värt att notera är dock att Real Madrid har en match i handen.Barcelona, under tiden, avsätter Girona för att bli tvåa när fiskens formnedgång fortsätter, även om Girona fortfarande har en match kvar och kan gå tillbaka till andraplatsen med en seger över Rayo Vallecano måndagen den 28 februari.

Comments