Luka Modrics fantastiska mål hjälper Real Madrid att utöka ledningen i toppen av La Liga

Comments · 39 Views

Luka Modrics fantastiska mål hjälper Real Madrid att utöka ledningen i toppen av La Liga

Real Madrid tröja ikoniska mittfältare Luka Modric gjorde ett dramatiskt intryck när han kom från bänken, och gjorde ett anmärkningsvärt mål utanför boxen sent i andra halvlek för att försegla en 1-0-seger mot Sevilla på söndagen. Denna seger utökade deras ledning på toppen av La Liga till åtta poäng. Real Madrid ligger nu bekvämt på 65 poäng och behåller sin ledning över Barcelona, som säkrade en 4-0-seger mot Getafe dagen innan. De utökar också gapet till nio poäng före Girona, för närvarande på tredje plats, inför Gironas kommande match mot Rayo Vallecano på måndag.
Billiga Fotbollströjor var intensiv, med Real Madrid som till en början dominerade bollinnehavet i första halvlek. Ett tidigt mål av Lucas Vazquez underkändes efter en VAR-granskning på grund av ett regelbrott i uppbyggnaden. Trots sin kontroll mötte Real Madrid hot på disken, med målvakten Andriy Lunin som gjorde avgörande räddningar, ofta som en sopvakt. Sevillas målvakt, Orjan Nyland, visade upp en exceptionell prestation och gjorde många räddningar för att hålla sitt lag kvar i matchen. Men Real Madrids uthållighet lönade sig när den 38-årige Modric utnyttjade en retur i den 81:a minuten, och släppte lös ett spektakulärt curlingskott som hittade baksidan av nätet.
Fotbollströjor med tryck Nylands hjältemod inkluderade två anmärkningsvärda enhandsräddningar för att neka Vinicius Jr och Federico Valverde, med Valverde som också träffade stolpen med en närgång i andra halvlek. Vinicius, med sin takt och skicklighet, hotade kontinuerligt Sevillas försvar och tvingade Nyland till ännu en lysande räddning i den 56:e minuten. Trots Sevillas motståndskraft behöll Real Madrid kontrollen med nästan 65 % bollinnehav och 16 målförsök jämfört med Sevillas fyra. Nylands exceptionella räddningar höll Sevilla jämn tills Modrics avgörande mål säkrade de tre poängen för Real Madrid. Med detta resultat hamnar Sevilla på 15:e plats med 24 poäng, och bibehåller ett avstånd på sex poäng över nedflyttningsstrecket.

Comments