Manchester United-tränaren Eric Ramsay är på väg att bli den yngsta MLS-tränaren någonsin

Comments · 68 Views

Manchester United-tränaren Eric Ramsay är på väg att bli den yngsta MLS-tränaren någonsin

Major League Soccer-laget Minnesota United har kontaktat Manchester United tröja-tränaren Eric Ramsay om att bli den yngsta tränaren i ligans historia. Minnesota skildes från huvudtränaren Adrian Heath i oktober efter en katastrofal säsong 2023 där klubben misslyckades med att ta sig till slutspelet. Heath hade varit ansvarig på Allianz Field sedan Minnesotas första MLS-säsong tillbaka 2017 och ledde laget till fyra raka slutspelsframträdanden mellan 2019 och 2022.
Billiga Fotbollströjor har letat efter en ny huvudtränare sedan dess, med tillfällig tränare Cameron Knowles som ledde laget under de sista matcherna förra säsongen, och Fabrizio Romano rapporterar att deras sökande har lett dem till Ramsay. Ramsay har varit i Manchester United sedan 2021, där han anslöt som spelarutvecklings- och fasta situationer-tränare under Ole Gunnar Solskjaers ledning. Sedan dess har han blivit en integrerad medlem av förstalagets tränarstab under den nya tränaren Erik ten Hag, samt blivit utsedd till assisterande tränare för Wales av Rob Page 2023.
Fotbollströjor med tryck, hyllad av Page som "en av de bästa unga tränarna i fotboll", har nu lockats av Minnesota, som är angelägna om att göra Ramsay till den yngsta tränaren i Major League Soccer-historien vid 32 års ålder. Det nuvarande rekordet innehas av New York City FC:s Nick Cushing som ersatte Ronny Deila som klubbens förstalagstränare vid 38 års ålder 2022. Minnesota inleder sin MLS-kampanj 2024 med en resa till Austin, innan de tar emot Columbus Crew i vecka två inför en resa till Orlando City, en tidigare klubb för United-favoriten Nani.

Comments